Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Грошова допомога українцям від міжнародних організацій: перелік та порядок отримання

Люди, які залишили свої домівки, тікаючи від війни, потребують не лише прихистку, а й їжі, одягу тощо. Для того, щоб задовольнити первинні потреби переселенців багато міжнародних організацій надають грошові допомоги для найвразливіших категорій переміщених осіб. Про перелік міжнародних грошових допомог та порядок їх отримання розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман. 

15:45 22.07.2022

Мікрокредитування в умовах воєнного стану

Мікрокредити в Україні набули досить поширеного явища, оскільки вони видаються швидше та не потрібно збирати та заповнювати документи як у банківських установах. Втім, не знаючи основних умов такого кредитування можна потрапити в боргову яму. Про мікрокредитування в умовах воєнного стану розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман.

14:31 22.07.2022

Встановити факт смерті на військовослужбовця допомогла юристка системи БПД Кіровоградщини

Через збройну агресію проти України та ведення на її території активних бойових дій мають місце такі трагічні моменти, як втрата близької людини. У таких ситуаціях виникає необхідність у питанні оформлення належних документів, щодо смерті особи.

18:22 20.07.2022

ПІД ЧАС ВІЙНИ КІЛЬКІСТЬ ПЕРЕГЛЯДІВ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАЦІЙ НА «WIKILEGALAID» ЗРОСЛА ВДВІЧІ

Правові питання, пов’язані з війною, - найпопулярніша цьогоріч категорія питань на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid» (далі – платформа «WikiLegalAid»). Загалом за перше півріччя 2022 року користувачі переглянули консультації понад 14,8 млн разів. Це майже вдвічі більше, ніж за шість місяців минулого року, коли кількість переглядів становила 8,2 млн.

16:18 20.07.2022

СИСТЕМА БПД: УСПІШНІ СПРАВИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

За три місяці війни, з 24 лютого по 31 травня цього року, до системи БПД надійшло понад 126,3 тис. звернень клієнтів для надання правової допомоги. Завдяки роботі юристів та адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, українці оперативно отримують відповіді на свої юридичні запитання та вирішують правові проблеми.

11:12 18.07.2022

Окупанти нанесли збитки підприємству. Що робити?

Яка процедура фіксації збитків, нанесених окупантами, підприємцям на фактично окупованій території розповідають фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман та фахівець Олександрійського бюро правової допомоги Володимир Попович.

09:28 29.06.2022

Що робити родичам військовослужбовця, який зник безвісти чи потрапив у полон?

Триває війна України за свою незалежність. Українські воїни потрапляють у полон, деякі вважаються зниклими безвісти. Фахівці системи БПД зібрали інформацію для близьких зниклих або полонених військовослужбовців про те, що робити і куди звертатися, щоб відшукати їх.

11:52 20.06.2022

Примусове відчуження або вилучення майна в умовах воєнного стану

З початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації на територію нашої держави введено воєнний стан. Дія такого правового режиму в державі передбачає можливість обмеження деяких прав громадян, зокрема, гарантоване законодавством право власності, шляхом примусового відчуження та вилучення майна у його власників для потреб держави. Детальніше про порядок примусового відчуження та вилучення майна в умовах воєнного стану розповідають фахівці безоплатної правової допомоги.

13:17 16.06.2022

Як отримати компенсацію на оплату комунальних послуг за безоплатний прихисток внутрішньо переміщених осіб

Вторгнення російських військ на територію нашої країни спричинило появу великої кількості осіб, які були вимушені покинути свої домівки та переміститися до безпечних регіонів. Громадяни України, які виявили бажання надати безоплатно прихисток внутрішньо переміщеним особам (ВПО) можуть отримати від держави компенсацію витрат за тимчасове розміщення таких осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Більш детально про те, хто має право на компенсацію витрат та куди необхідно звертатись, перелік необхідних документів та особливості її надання розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

20:04 10.06.2022

Як повинні зберігатися трудові книжки під час війни та чи потрібно їх роздавати на руки

Війна визначає для роботодавців особливі умови, які великою мірою стосуються зберігання документів, зокрема трудових книжок. Цілком зрозумілі побоювання співробітників щодо надійності такого зберігання, враховуючи те, як швидко й жахливо розвивалися події на початку російської агресії. Проте, у будь-якій ситуації треба діяти, перш за все, відповідно до вимог закону розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

11:11 01.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь