Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Пpaвилa пеpетину кopдoну з Пoльщею біженцями з Укpaїни тa гapaнтії їх пеpебувaння в кpaїні

24 лютoгo 2022 poку в Укpaїні введений вoєнний cтaн, відпoвіднo дo якoгo зaпpoвaдженo зaхoди, неoбхідні для зaбезпечення oбopoни Укpaїни, зaхиcту безпеки нacелення тa інтеpеcів деpжaви. Внacлідoк бoйoвих дій гpoмaдяни шукaють пpихиcтoк для пopятунку. Нaйбільше укpaїнcьких біженців виїхaлo дo cуcідньoї кpaїни Пoльщі.

17:23 21.03.2022

Куди в умовах воєнного стану можна подати заяву про призначення пенсії за віком?

При наявності усіх необхідних документів, для призначення пенсії можна звернутись до будь-якого сервісного центру ПФУ незалежно від регіону. Місце прописки та фактичного проживання для призначення пенсії не мають значення, оскільки Пенсійний фонд володіє Рєстром застрахованих осіб, де зберігається інформація про кожну людину, яка офіційно працювала.

10:57 16.03.2022

Одна помилкова літера у державному акті призвела до порушення права власності на земельну ділянку

Помилка в державному акті на право власності на земельну ділянку на даний час є серйозною проблемою і виправити її можливо зазвичай лише в судовому порядку. З такою неприємною ситуацією і зіткнувся пан Віктор. Оскільки його право як власника ділянки було порушене, він не міг ні здати землю в оренду, ні продати. З цим питанням допоміг розібратися завідувач сектору Долинське бюро правової допомоги Сергій Кравчина.

10:56 16.03.2022

Підготували збірку успішних кейсів системи безоплатної правової допомоги. Тема – захист прав ветеранів війни та учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб.

З 2017 року набули чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які надали право УБД та ВПО отримати вторинну правову допомогу – захист та представництво інтересів у судах, складення документів процесуального характеру.

09:24 15.02.2022

Пошкоджена пломба на лічильнику. Що робити?

До пані Олени, яка нещодавно придбала квартиру, прийшов електрик, щоб провести перевірку лічильника. Він зняв пломбу з приладу та замінив її на нову. За декілька днів електрик прийшов знову та повідомив пані Олені, що стара пломба була навмисно пошкоджена, а відтак – споживання електроенергії відбувалось незаконно. Він попередив жінку про перевірку та штраф, що їй загрожує.

10:25 03.02.2022

Фейкові повідомлення про мінування – дрібне хуліганство чи причина для кримінальної відповідальності?

Останнім часом Україну сколихнули масові повідомлення про замінування закладів освіти, торгових центрів та метрополітену. Від початку 2022 року правоохоронці зафіксували вже майже 200 таких повідомлень. Подібна інформація становить небезпеку не лише, створюючи паніку у суспільстві, а й відволікаючи фахівців спеціалізованих служб від виконання важливої роботи, змушуючи кидати значні матеріальні та людські ресурси для перевірки такого повідомлення.

14:02 26.01.2022

Медичний огляд: право чи обов’язок

При прийнятті на роботу або в процесі трудової діяльності працівник повинен проходити медичний огляд. Проте, не всі категорії працівників зобов’язані проходити обов’язкові медичні обстеження. В деяких випадках дані обстеження мають організувати роботодавці за власний рахунок.

11:37 25.01.2022

Самооборона: як законно захищати себе в загрозливих ситуаціях

Кожному гарантовано право захищати своє життя і здоров’я, а також життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань. Самооборона − це реакція на загрозу: якщо виникає небезпечна подія і особа сприймає їх як реальну, тоді є можливим вжиття необхідних захисних заходів. Про те, як громадянам законно захищати себе в загрозливих ситуаціях, не перевищивши межі самооборони розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

11:27 25.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь