Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Юристка системи БПД допомогла реалізувати право учасника бойових дій на допомогу до 5 травня

Щорічно особам з інвалідністю внаслідок війни гарантована виплата разової грошової допомоги до 5 травня. Проте, на даний час, учасники бойових дій, які отримали інвалідність, не доотримують таку допомогу. Про це чергова історія захисту прав клієнтів системи БПД Кіровоградщини.

15:40 28.10.2021

Доступність будівель для маломобільних груп

Право на вільне пересування - один із пунктів Конвенції про захист прав людини. На жаль, навіть зараз, у 2021 році, далеко не всі люди можуть комфортно проживати та пересуватися будівлями зі сходами, високими підйомами тощо.

15:34 28.10.2021

На Кіровоградщині відбувся престур «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин»

Який досвід напрацьований у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів, як побудована співпраця з представниками територіальних громад, з якими питаннями найчастіше звертаються громадяни до центрів безоплатної вторинної правової допомоги та реальні життєві історії захисту клієнтів дізнались учасники престуру, який відбувся 11-12 жовтня на Кіровоградщині.

16:02 20.10.2021

Чи можуть позбавити дитину аліментів?

Останнім часом все частіше громадяни звертаються за консультаціями з питанням щодо отримання або позбавлення права на отримання аліментів. Які існують підстави позбавлення дитини аліментів – розповідає фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Мироненко.

09:36 11.10.2021

Булінг у закладах освіти: куди звертатися по допомогу?

Булінг. Ми все частіше чуємо цей термін з екранів телевізорів, в кожному закладі освіти проводяться виховні годити та тематичні уроки на тему «Булінг», проте для багатьох цей термін досі залишається незрозумілим. Спробуємо розібратись, що ж він означає. У будь-якому колективі, у тому числі і дитячому виникають конфлікти. За допомогою таких ситуацій діти та підлітки вчаться відстоювати свою думку, йти на компроміс, взаємодіяти в соціумі. Однак, якщо цькування носять систематичний характер, а агресія спрямовується на конкретну дитину, тут вже мова йде про булінг. Розповідають юристи системи безоплатної правової допомоги.

09:34 11.10.2021

Вакцинація в умовах пандемії: право чи обов’язок?

В карантинних умовах, в яких всесвітня спільнота перебуває останні 2 роки, питання вакцинації стоїть гостро щодня. Протягом цих років з’явилася низка вакцин різних виробників, одні з яких викликають довіру, інші – ні. Українське суспільство, як і будь-яке інше у цей непростий час, поділилося на два табори: прихильників і противників вакцинації. Проте у питанні вакцинації, крім особистих переконань, кожен із нас має керуватися також здоровим глуздом і законодавством задля уникнення негараздів.

09:33 11.10.2021

Що таке введення споживача в оману та як себе захистити?

Досить часто при покупці товару Вам не говорять його характеристики, не зазначають його дефекти, або коли Ви берете кредит в банку не попереджують про відсотки, які будуть нараховуватися на тіло кредиту. Саме одним із таких способів нечесної конкуренції є введення споживачів в оману. Що таке введення споживача в оману та як захистити себе у такому випадку розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман для видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

09:20 11.10.2021

Муніципальна няня: що треба знати батькам

Понад два роки тому було запровадженого послугу з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Про те, хто може бути муніципальною нянею, як скористатися послугою та про підстави для відмови у наданні компенсації розповідає головна спеціалістка відділу правопросвітництва Луцького місцевого центру з надання безоплатної вториної правової допомоги Оксана Павлосюк.

09:15 11.10.2021

Порядок укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки

Відповідно до чинного законодавства існують різноманітні підстави для набуття права власності на земельні ділянки. Однією з таких підстав є набуття права власності на землю шляхом укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Якщо Ви є власником земельної ділянки та бажаєте здійснити щодо неї операцію з продажу, або, навпаки, Ви є потенційним покупцем та збираєтесь купити земельну ділянку, то Вам слід пам’ятати, що існує безліч ризиків, пов’язаних з укладенням договору купівлі-продажу. Тому, варто зосередити свою увагу на основних етапах, які необхідно пройти при укладенні купівлі-продажу земельної ділянки. Роз’яснють фахівці системи безоплатної правової допомога.

13:42 28.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь