Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Мобілізація працівників: що повинні знати роботодавці та робітники

Як відбувається отримання повістки про мобілізацію на військову службу на роботі? Чи можна залишитися без роботи, вступивши до війська? Що потрібно, аби не втратити своє робоче місце? Роз’яснюють фахівці системи безоплатної правової допомоги.

14:32 19.04.2022

Податкові зміни, про які варто знати

Податкові відносини в умовах воєнного стану – важлива складова економічного фронту. Сплата податків - це наповнення місцевих бюджетів, підтримка ЗСУ і держави в цілому. Водночас через руйнування, що їх принесла війна, погіршення матеріального стану багато хто не може повною мірою нести податковий тягар.

16:43 18.04.2022

Що потрібно зробити здавачам житла щоб отримати компенсацію за тимчасове розміщення ВПО

Здавачі житла можуть отримати компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

15:40 14.04.2022

Відповідальність за вчинення злочинів проти статевої свободи під час воєнного стану

Під час воєнного стану зґвалтування застосовується для деморалізації мирного населення. Постраждалі від насильства в більшості випадків не говорять, що з ними сталося, оскільки на них вчинявся психологічний тиск, вони соромляться розповідати подробиці та не вірять, що якщо вони звернуться до правоохоронних органів то винних буде покарано. Але для того щоб притягнути до відповідальності осіб, які вчинили дані злочини головне не втрачати час та правильно зібрати докази. Про відповідальність за вчинення злочинів проти статевої свободи під час воєнного стану розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман.

08:18 11.04.2022

Трудові права військовослужбовців та учасників територіальної оборони

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає в професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України (за винятком випадків, визначених законом), іноземців та осіб без громадянства, пов’язаній із обороною України, її незалежності та територіальної цілісності. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

16:13 06.04.2022

Виїзд водіїв призовного віку за кордон

У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, заборонено виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років. Виняток зроблено для деяких категорій громадян, а також водіїв, які здійснюють вантажоперевезення.

08:40 05.04.2022

Правові основи мобілізації

Триває загальна мобілізація, оголошена Указом Президента України № 69/2022 24 лютого 2022 року (https://bit.ly/36wOTd).

10:11 24.03.2022

Виїзд за кордон дитини з рідними, але без батьків

У зв’язку з військовою агресією РФ проти України із 05.30 год. 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан. Велика кількість дітей опинилась в обставинах, які змушують їх перетинати державний кордон України, як з батьками так і без них.

14:54 22.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь