Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄ

Як встановити факт смерті внутрішньо переміщеній особі: успішна практика юристки з Кіровоградщини

Досить часто до фахівців системи безоплатної правової допомоги звертаються особи, які стикнулися з проблемами реєстрації смерті на тимчасово окупованій території. Пані Наталія та пан Валерій були у шлюбі та проживали в м. Донецьк. У 2021 році чоловік помер. Оскільки він проживав на тимчасово окупованій території, то довідку про смерть та свідоцтво про смерть видали там.

09:46 25.01.2022

Ви вирішили судитися. З чого починати?

В умовах сьогодення громадянам для захисту своїх прав нерідко доводиться звертатись до суду. Про умови та порядок звернення до суду розповідає начальник відділу «Маловисківське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Кучеренко.

17:18 17.01.2022

Як із сусідом «мирно» землю ділили?

Досить часто між сусідськими ділянками відсутні чіткі межові знаки – паркани, огорожа, рослинні смуги, рівчаки тощо. Відсутність меж або їх порушення нерідко призводить до загострення відносин між сусідами та виникнення спору. Іноді “сусідські війни” за межу переростають в багаторічні судові розгляди. Саме така історія трапилася і з Надією Івановною.

18:14 24.12.2021

Захист прав на землю: безоплатна правова допомога власникам та орендарям земельних ділянок

Чи можу я продати свою землю, якщо вона знаходиться в оренді? Як достроково розірвати договір оренди? Як передати землю у спадщину? Що робити, якщо сусід самовільно захопив мою ділянку? Протягом січня – вересня цього року до системи безоплатної правової допомоги (БПД) надійшло понад 41,4 тис. звернень із земельних питань.

13:12 17.12.2021

Роль правопросвітництва та комунікації у роботі центрів безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини

Життєві історії клієнтів, юридичні консультації, яскраві приклади правопросвітницьких заходів можна почути та прочитати завдяки налагодженій постійній співпраці зі ЗМІ та партнерами.

10:00 15.12.2021

Перші результати реалізації проєкту «Волонтер БПД» на Кіровоградщині

22 волонтери БПД допомагають фахівцям центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини.

13:19 06.12.2021

Практика вирішення спорів щодо сплати аліментів на дитину, визначення місця проживання дитини

Зазвичай батьки добровільно та за власною ініціативою піклуються про своїх дітей, намагаються дати їм усе найкраще, адже недостатньо лише народити дитину, надважливими є виховання, турбота і матеріальна підтримка від обох батьків. Недарма народна мудрість каже: батько не той, що породив, а той, що спорядив; не та мати, що родила, а та, що зростила.

16:16 19.11.2021

Домашнє насильство: механізм захисту постраждалих осіб

Масштаби та природа вчинення домашнього насильства є прихованою і її досить складно дослідити. Нерідко потерпілі від домашнього насильства вважають, що лише заподіяння тілесних ушкоджень є проявами вчинення домашнього насильства, тому не кваліфікують себе як жертву. Втім, окрім фізичної та сексуальної форми вчинення домашнього насильства існує психологічна та економічна, які досить часто супроводжуються під час вчинення домашнього насильства.

16:14 19.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь